Naša spletna trgovina uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo in priporočamo vam, da sprejmete njihovo uporabo in si tako zagotovite brezhibno delovanje naše strani.

LIPOSOMI ZA TELO (2x22 tretmajev) 

Obstaja 5 izdelkov.

Kadar želimo vnesti v celico snov, ki je celica ne pozna in ki ni niti dovolj majhna niti topna v maščobah, moramo za prenos preko celične membrane uporabiti posebne postopke. To velja tudi za celo vrsto učinkovin, ki delujejo kot zdravila ali pa jih želimo prenesti v celico iz raziskovalnih razlogov. Danes se v ta namen uporabljata v kozmetiki...

Kadar želimo vnesti v celico snov, ki je celica ne pozna in ki ni niti dovolj majhna niti topna v maščobah, moramo za prenos preko celične membrane uporabiti posebne postopke. To velja tudi za celo vrsto učinkovin, ki delujejo kot zdravila ali pa jih želimo prenesti v celico iz raziskovalnih razlogov. Danes se v ta namen uporabljata v kozmetiki elektroporacija in prenos s pomočjo liposomov.

Prenos snovi s pomočjo liposomov poteka tako, da snov, ki jo želijo vnesti v celico, najprej zaprejo v mehurček (liposom), ki je omejen s podobno membrano, kot je celična membrana. Nato liposome vnesejo v telo, kjer se v ustreznih razmerah membrana liposoma zlije s celično membrano, pri čemer se liposom odpre proti notranjosti celice, v njem prisotne snovi pa vstopijo v celico. Liposome v kozmetiki uporabljamo za učinkovitejši vnos kozmetičnih preparatov v globlje plasti kože.

Liposomi so trigliceridi iz soje. Velikost teh liposomov je 300 nanometrov. LIPOSOME HRANITE V HLADILNIKU! Na sobni temperaturi po 1 mesecu postanejo preveliki in ne prodirajo več v kožo.

Vrstni red uporabe: mleko+tonik+piling+liposomi (obvezno grejte)+masažna krema+maska           

ZA VSE VRSTE KOŽE so primerni liposomi BOROVNICA, PAPAJA in KARNOZOLNA KISLINA (PRI LINIJI KARNOZOLNA KISLINA lahko uporabimo liposome NA VSEH VRSTAH KOŽE, ne pa tudi ostalih izdelkov iz te linije - ker ostali izdelki iz linije niso primerni za suho kožo).

Liposome vklopite v nego telesa, lahko jih nanašate tudi samostojno 1-2x tedensko.

PRIPRAVA:
Dodate 10 ml destilirane vode (lahko tudi navadno, vendar s čimmanj kalcija in onesnaženosti) v injekcijo, pretresete, pustite 2 uri pred prvo uporabo. Naredite pol obrata na injekciji (0,5 ml- toliko potrebujete za en tretma), potem potisnete liposome ven in dodate v posodo kamor ste 2x pumpnili gel, zmešate in nanesete na obraz. Gel je namenjen temu, da vlaži. Liposome uporabite po pilingu in jih pustite 15-20 minut na koži. Za še boljši učinek lahko uporabite radiofrekvenco vsaj za 1 minuto (lahko tudi 10-20 min) ali elektroporacijo (jo lahko uporabite prej in potem). Če uporabite radiofrekvenco se bo učinek skoncentriral na enem mestu, ker se bodo liposomi odprli in sprostili aktivne sestavine na tem mestu. Liposomi se sprostijo ob temperaturi 39 stopinj C, kar lahko dosežete tudi s segrevanjem s paro (takoj odpre liposome) ali infrardečo svetlobo. Liposomi se v vsakem primeru odprejo v dnevu ali 2-eh.

Več
Prikazano 1 - 5 od 5 izdelkov

La Cremerie

  • banner-left.png